Optredens

DORP (2018)

In DORP gaan we uit van het idee hoe mensen omgaan met veranderingen.. De samenleving in dorpen staat onder druk door demografische veranderingen. De behoefte van sociaal contact blijft in grote lijnen het zelfde. In DORP gaat de gemeenschap op zoek nieuwe wegen en verbindingen met behoud van de kracht van de sociale structuur. Inventiviteit speelt daarbij een grote rol. Met aandacht
voor initiatieven die men zelf kan ontplooien.

Hoe groot is de invloed van mensen, van hun geschiedenis in het samen leven met elkaar. Blijft de gemeenschap hecht, verdiept het zich en wordt de afstand tussen het platteland versus de stad kleiner of groter. En hoe gaat men om met bureaucratie, met macht, tegenspel én oude patronen.
We maken in DORP zichtbaar en voelbaar voor het publiek wat er leeft, broeit en
speelt tussen de bevolking in een periode van verandering, van schaarste en
krimp in het grensgebied in de Achterhoek.

DORP gaat over leven met alles erop en eraan. Met een grote diversiteit in
vraagstukken en karakters. De wil om eruit te komen en het bundelen van krachten om tot een meer sociaal en leefbaar perspectief te komen.

 

2016 VOORSTELLING EN IK DAN -EIGEN PRODUCTIE- EEN COMBINATIE VAN DIVERSE VERHALEN GESPEELD IN HET BORGHUIS ALS DINERVOORSTELLING EN IN DE RADSTAKE IN VARSSEVELD. 

De theatervoorstelling bestaat uit verschillende theaterscenes die met elkaar een verhaal vertellen. Alle verhalen gaan over mensen die een beetje aan de kant staan van het leven. Niets loopt zoals verwacht, gedacht of gehoopt. De hoofdpersonen zoeken naar houvast of laten juist alles los wat ze kennen. De omstandigheden zijn herkenbaar en soms alarmerend. De verhalen zijn geïnspireerd op verhalen van verschillende bekende auteurs: Marjan Berk, Kader Abdolah, Roald Dahl en Dario Fo. De rode draad van de – door de spelers – gekozen verhalen is het verbindende thema: ‘’relaties’’. Spannend, controversieel, interessant en boeiend tot de laatste zin is uitgesproken en de laatste klank van de muziek verstomt.

     

2015 VOORSTELLING HARTSTOCHT EN HEBZUCHT OP SINDEREN -EIGEN PRODUCTIE- SAMEN MET STICHTING FIETS-EN KERKEPADEN SINDEREN E.O.

 Bekijk hier het Promotiefilmpje

Het toneelstuk was gebaseerd op een historische gebeurtenis uit 1815. Op het toenmalige kasteel Sinderen, bewoond door de familie Ruebel, arriveert Caroline Zerner. Wat bracht deze vrouw naar de Achterhoek en hoe beïnvloedde haar komst alle bewoners in en om het kasteel? De spelers van Spot kropen in de huid van alle bewoners en inwoners en maakten er een geheel eigen productie van. Het werd een mix van historische feiten, eigen interpretatie en eigentijdse thema’s zoals liefde, opoffering, jaloezie en humor. Het stuk werd gespeeld op diverse locaties in Sinderen. Bij twee boerderijen, de kapel van Sinderen en de begraafplaats erachter. De Stichting Fiets-en Kerkepaden Sinderen e.o zorgde voor een prachtige fietstocht. Met elkaar ontstond een unieke belevenis van theater op locatie met als decor het Sinderse landschap en het rijke cultuurhistorisch erfgoed.

Het verhaal begint in Rusland

Afbeelding 1 van 20

Het verhaal begint in Rusland

Spelers: Monique van Ostaay, Martin Pragt, Astrid Kock, Charlotte Leric, Annelies van Rijssen, Hanneke Vonno, Jan Freriks, Ko van der Ven, Rene Thus,Maike Weening, Ilse Schenk, Janine Verhoef, Petra Borsboom, Rene Landman, gastspeler Joop en op de bok Jan Idink.
Tekst op basis van improvisatie:
Jan Freriks
Regie: Annelies van Rijssen; boerenscéne Maike Weening
Kleding: Marion van Groningen
Promotiefilm Udo Klompenhouwer

2014 VOORSTELLING IJZER -EIGEN PRODUCTIE- SAMEN MET NIWETO

Het verhaal van de laatste jaren van de Dru fabriek. Zowel tekst als liederen zelf geschreven en geproduceerd. Juist door de herkenning van veel inwoners van Dru hoe het leven op de fabriek: de Hut was is deze productie een doorslaand succes geworden. De samenwerking tussen de twee verenigingen maakte veel energie los en maakte veel mogelijk. Midden in de theaterzaal werd een enorme steiger gebouwd zodat er op twee niveaus gespeeld kon worden. Beneden de familie om wie het verhaal draaide en de fabriek. Boven de dames en heren van kantoor. Het verhaal is gebaseerd op werkelijk gebeurde feiten.

Spelers van Spot: Monique van Ostaay, Jan Freriks, Ko van de Ven, Petra Borsboom, Hanneke van Vonno, Janine Verhoef en Charlotte Leric en Astrid Kock.
Regie: Anneiies van Rijssen
Tekst: Kees Hagens en Jan Freriks
Liederen en zang: Kees Hagens
Muzikale leiding:

2013 VOORSTELLING DENK AAN MIJ VAN HETTY HEYTING


Denk aan mij is een rasechte comedy. Vier vrouwen, allemaal verbonden met een man, komen bij elkaar in het vakantiehuis van hem. Ieder heeft haar eigen verhaal en achtergrond en geschiedenis van de man in kwestie. Een man die nadrukkelijk aanwezig is, maar nooit zichtbaar. Het stuk staat vol van vileine humor. De vrouwen leren zichzelf kennen en elkaar. Langzamerhand ontrolt het plot zich en blijkt niets wat het leek te zijn. De ontknoping is verrassend.

Spelers: Monique van Ostaay, Astrid Kock, Janine Verhoef en Petra Borsboom
Bewerking:
Jan Freriks,
Regie: Annelies van Rijssen
Kleding: Marion van Groningen
Promotiefilm en fotografie: Zohal Rezaie

2012 VOORSTELLING AL MIJN ZONEN VAN ARTHUR MILLER

Joe Keller, een succesvol ondernemer, is rijk geworden met de levering van vliegtuigonderdelen voor de oorlogsindustrie. Nadat zijn oudste zoon Larry vermist raakte tijdens de oorlog, heeft hij alle hoop gevestigd op zijn jongste zoon Chris. Chris vertelt hem over zijn plannen om Ann, het meisje waarmee Larry ooit verloofd was, ten huwelijk te vragen. Vader en zoon beseffen dat de huwelijksaankondiging door moeder Kate zal worden gezien als het definitief opgeven van alle hoop op Larry’s terugkeer. Wanneer Ginny, de zus van Ann, bij de Kellers op bezoek komt, loopt de spanning verder op. De vader van Ginny en Ann was Joe’s zakenpartner tijdens de oorlog en zit al enkele jaren in de gevangenis op beschuldiging van het leveren van beschadigde vliegtuigonderdelen. Naarmate de uren verstrijken, worden de leugens uit het verleden één voor één ontmaskerd en worden de Kellers gedwongen de harde waarheid onder ogen te zien.

Premiere van: Al mijn zonen, 26 mei 2012 Dru Ulft
Spelers: Jan Freriks, Monique van Ostaay, Kees hagens, Anne Freriks, Astrid Kock, Ko van der ven, Petra Bosboom, Guus spikker, Charlotte Leric, Regie: Annelies van Rijssen
Kleding: Marion van Groningen.

2011 VOORSTELLING HAPPY END VAN BRECHT

Het verhaal ruw geschetst: in een kroeg met geteisem valt op kerstavond een zooitje evange­listen binnen. De leider van de boevenbende (Bill), die nog een mys­terieuze leidster boven zich weet ( de vlieg), en de leidster van de ziel­tjesjagers (Halleluja Lily), die ook niet de hoog­ste in rang is, vallen voor elkaar. In beide kampen geeft dat tram­melant: concentratieverlies bij een criminele exercitie, bevlek­king van de Blijde Boodschap. De wereld in de war. Hoe kan dat ooit nog goed komen? Maar zie: de wegen van het ultieme Kwaad zijn even ondoorgronde­lijk als die van het ultieme Goed. Brecht liefhebbers kunnen genieten van enkele be­roemde Brecht/Weill-liederen, zoals ‘Bilbao’, ‘Matrozen tango’ en ‘Surabaya Johnny’ Dit onder de muzikale begeleiding van Gerrit Klein Hulze.

Premiere 13 mei 2011, schouwburg Amphion Doetinchem
Spelers: Fred Bleekman, Astrid Kock, Jan Freriks, Maaike Weening, Wilco Vreeman, Gabrielle Schepers, Irene Lageschaar, Charlotte Leric, Ko van der Ven, Monique van Ostaay, Irene Blankman, Zina Hodzic en Petra Borsboom.
Regisseur: Koos Dam
Muziek: Jan Draaijer, Ine van Dam en Gerrit Klein Hulze
Kleding Marion van GroningenG

2010 VOORSTELLING VAN DE EIGEN PRODUCTIE OP HET LEVEN

 Anne oefent Lena’s song

VOORSTELLING FAMILIE

VOORSTELLING NU EVEN WEL/MEDEA

VOORSTELLING DREIGROSCHENOPER

 PRODUCTIES

2016: En ik dan, Borghuis Doetinchem en Radstake Varsseveld. 4 voorstellingen. 

2015: Hartstocht en Hebzucht op Sinderen, diverse locaties in Sinderen; locatietheater. Acht voorstellingen.

2014: IJZER, samen met theatergroep Niweto in de Dru in Ulft vijf voorstellingen uitverkocht!

2013 Denk aan mij van Hetty Heyting: Amphion Doetinchem, Ons Huus Silvolde en privévoorstelling Klimmendaal

2012: Al Mijn Zonen van Arthur Miller. Amphion Doetinchem en Dru Ulft

2011: Happy End van Bertold Brecht in een bewerking van Koos Dam, Amphion Doetinchem en Dru in Ulft

2010: Op het Leven,  naar de film As it is in Heaven, in een bewerking van Jan Freriks,  Amphion Doetinchem en Dru in Ulft. 6 voorstellingen uitverkocht!

2009: Medea/ Nu even Wel van Maria Goos, Amphion Doetinchem, Gruitpoort Doetinchem Restaurant Terhorst in Netterden, Op den Timp Aalten. Voorstellingen uitverkocht!

2007: Dreigroschen Oper van Brecht, Amphion Doetinchem

2006: Familie van Maria Goos, Amphion Doetinchem, Pakhuus Silvolde, Parktheater Arnhem.

2006: Wie gaat er vandaag, Gruitpoort Doetinchem

2005: Goed Fout van Haye v.d. Heyden, Amphion Doetinchem en Parktheater Arnhem.

2005: Familie van Maria Goos, gespeeld in Op den Timp Aalten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *